Do góry

Dodatki Przepis na:

Smażony ryż na ostro

Smażony ryż na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 1854 Ocena: 42674

Dodano:

Odsłon: 697

Jeśli chodzi o ostrość w ostrości, to nie za bardzo teges. Lubimy zbalansowane smaki, bo wszystko co ponad to, zabija. Tym razem postanowiliśmy upuścić wodzę, na maksa wyostrzyć smak, idealnie komponujący się z delikatnym mięsem drobiu. Nam posmakowało.

Składniki

  • 200 g ryżu basmati
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy.
    Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Następnie ryż i pokrojoną na plasterki papryczkę.
    Do smaku doprawiamy solą.
    Natkę siekamy i mieszamy z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń