Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażony ryż po kantońsku z kurczakiem, rybą i kiełkami fasoli

Smażony ryż po kantońsku z kurczakiem, rybą i kiełkami fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 515

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Smażony ryż po kantońsku z kurczakiem, rybą i kiełkami fasoli"

Składniki

  • 80 ml oleju roślinnego
  • 30 g solonej ryby suszonej
  • np. dorsza
  • 100 g filetów z udka kurczaka pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 400 g długoziarnistego ryżu ugotowanego na parze
  • 1/2 szklanki drobno posiekanej cebulki dymki
  • 1 szklanka kiełków fasoli sparzonych we wrzątku
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozgrzej połowę oleju w woku. Dodaj soloną rybę i smaż ok. 2–3 minut. Następnie przełóż rybę do miseczki. Wrzuć do woka kurczaka, smaż 1–2 minuty, często mieszając.

  2. Wyjmij i także włóż do miseczki. W garnuszku roztrzep jajka. Wlej do woka pozostały olej i na rozgrzanym smaż jajka, mieszając, aż zaczną się ścinać.

  3. Następnie dodaj ryż, a po 2 minutach wrzuć rybę, kurczaka i resztę składników. Smaż razem ok. 2 minut, często mieszając, dopraw do smaku sosem sojowym. Podawaj gorący.

    Źródło: Twój Styl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń