Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażony ryż po kantońsku z kurczakiem, rybą i kiełkami fasoli"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Składniki
Rozgrzej połowę oleju w woku. Dodaj soloną rybę i smaż ok. 2–3 minut. Następnie przełóż rybę do miseczki. Wrzuć do woka kurczaka, smaż 1–2 minuty, często mieszając.
Wyjmij i także włóż do miseczki. W garnuszku roztrzep jajka. Wlej do woka pozostały olej i na rozgrzanym smaż jajka, mieszając, aż zaczną się ścinać.
Następnie dodaj ryż, a po 2 minutach wrzuć rybę, kurczaka i resztę składników. Smaż razem ok. 2 minut, często mieszając, dopraw do smaku sosem sojowym. Podawaj gorący.Źródło: Twój Styl