Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażony sandacz z chipsami z cebuli:)

Smażony sandacz z chipsami z cebuli:)

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2745

Dodano: 26.08.2012

Odsłon: 2127

Sandacz jak sandacz:) Ale do tego chrupiąca cebulką na chlebek... hmmmmmmmmmmm:)

Składniki

  • sandacz
  • 2 duże cebule
  • mąka do pruszenia
  • olej do smażenia
  • przyprawy do ryby (wg uznania) - ja dałam: sól, pieprz, gotową przyprawę do ryb (odrobinkę) i suszony koperek
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sandacza przygotowujemy do smażenia: oczyszczamy, myjemy, suszymy. Wkładamy do miski, doprawiamy i obkładamy pokrojoną w talarki cebulą. Najlepiej odstawić na godzinkę, żeby przeszło wszystko.

  2. Sandacza oczyszczamy z cebuli. Obtaczamy lekko w mące i smażymy na rumiany kolor z obu stron. Normalka:) Teraz czas na cebulkę.

  3. Cebulkę, która została w misce, posypujemy dość sporą ilością mąki, tak aby była dokładnie obtoczona mąką. Gdy sandacz już będzie usmażony, wyciągamy go i na rozgrzanym tłuszczu smażymy cebulę:) Mąka sprawi, że będzie chrupiąca.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń