Do góry

Desery Przepis na:

Smerfne ciasto

Smerfne ciasto

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 145

Dodano:

Odsłon: 25181

pyszne

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt. Wystudzony przekroić wzdłuż. Jedną połowę nasączyć.

  2. Dwie galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wody, a jedną w pół szklanki wody. Serek wymieszać z jogurtem, tężejącą galaretką (rozpuszczoną w pół szkl wody) i wylać na biszkopt. Przykryć drugą połwą biszkoptu. Delicje namoczyć, ułożyć na biszkopcie i zalać galaretkami i posypać jagodami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

justynka 22 września 2010 Jakiej używasz galaretki , że taki piękny ma kolor ? Bo ja kupiłam kiedyś "Wodzisław" i niestety bardziej zielona wyszła niż niebieska.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 20 września 2010 Niesamowity kolor! Myślę że przyciąga ku sobie wszystkich gości :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchareczki 19 września 2010 Szukałam tej galaretki ale u mnie nigdzie nie ma :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń