Do góry

Desery Przepis na:

Śmietankowa panna cotta z miętową nutką

Śmietankowa panna cotta z miętową nutką

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1960

Dodano:

Odsłon: 21193

Delikatny smietankowy deser z odrobinka miety w polaczeniu z syropem malinowym to istne niebo.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Herbate mietowa zaparzyc na chwile w okolo 1/5 szklanki wody.Im dluzej parzymy tym bardziej intensywny mietowy smak Zelatyne rowniez rozpscic w niewielkiej ilosci wody (nie podaje ilosci zelatyny, bo kazdy producent zaleca inne proporcje)Nastepnie dadac cukier, wanilie, napar mietowy (mozna dodac mniej niz 1/4 szklanki) i smietanke. Wymieszac i przelac do salaterek. Wstawic do lodowki na okolo 3 godziny.

  2. Gotowy deser udekorowac syropem. Aby deser latwiej odchodzil od dna, zanurzyc spod salaterki na silka sekund w cieplej wodzie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

laveheart 19 października 2016 śliczna <3 , aż nie chce sie psuć kształtu :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamba11 21 czerwca 2010 Witam chciałam się zapytać czy można zamiast żelatyny użyć agaru??Jestem wegetarianką więc nie bardzo pasuję mi żelatyna :( a z chęcią chciała bym spróbować tej pyszności ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamba11 21 czerwca 2010 Witam chciałam się zapytać czy można zamiast żelatyny użyć agaru??

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Karolina80W 15 lutego 2010 Pyyycha!!:) Fantastyczny deser na upalne dni. Tak się zastanawiam czy może następnym razem zamiast herbaty nie dać soku pomarańczowego...też powinno być dobre...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 09 lutego 2010 to mój ulubiony deser :-) - właśnie z syropem malinowym :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aniulka1988 08 lutego 2010 pychaaa! do ulubionych! a na walentynki jak znalazł:):)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 06 lutego 2010 Irma - ja uzylam zelatyny kanadyjskiej firmy o nazwie KNOX.Zelatyna ta jest w malych saszetkach (wydaje mi sie, ze jest to okolo 1 lyzka)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

landryna8215 06 lutego 2010 Ja na 300 ml śmietany daję 1 i 1/2łyżeczki żelatyny i podaję z brzoskwiniami.Ogólnie deser jest pyszny!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 06 lutego 2010 Wygląda pięknie i apetycznie. Tylko napisz ile Ty dałaś tej żelatyny dotakiej ilości śmietany, żeby mieć orientacje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń