Do góry

Desery Przepis na:

Śmietankowa pierzynka pod sosem jeżynowym

Śmietankowa pierzynka pod sosem jeżynowym

Autor: zosia88agata

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 33

Dodano: 13.10.2011

Odsłon: 563

grzech nie spróbować

Składniki

  • śmietanka fix, 2 opakowanie
  • Ser biały, 200 gram dobrze zmielonego
  • Śmietana kremówka, pół szklanki
  • cukier puder, 2 łyżki
  • jeżyny, 0,5 kg
  • serek wanliowy, 1 małe opakowanie
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kremówke i śmietanke fix, cukier puder zmiksować na puch i dodać sery i znów wszystko zmieszać,

  2. na dno pucharków włożyć po pare jeżyn i zalać uzyskaną masą serowo-śmietankową , wstawić do lodówki na 15 min

  3. pozostałe jeżyny zmielić i posłodzić cukrem waniliowy

  4. po wyciągnięciu deserów z lodówki polać je otrzymanym sosem z jeżyn

  5. smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń