Do góry

Zupy Przepis na:

Śmietankowa zupa jarzynowa

Śmietankowa zupa jarzynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3375

Dodano:

Odsłon: 11305

Pyszna, sycąca zupa, pełna warzyw i łatwa w przygotowaniu

Składniki

  • ziemniaki DUŻE, 2 sztuki
  • mrożonka zupy jesiennej, 1 paczka
  • mrożona włoszczyzna w paski, 3 łyżki
  • por, 2 łyżki
  • nać selera, 1 łyżka
  • brukselki, około 8 sztuk
  • angielskie ziele, liść laurowy, lminek, po kilka sztuk
  • cukier, 1 łyżeczka
  • kostka rosołowa z kury i wołowa, po pół
  • sól, pieprz, magii, do smaku
  • musztarda, 1 łyżka
  • Mąka pszenna, 2 łyżki
  • ślietana, pół szklanki
  • maślanka, pół szklanki
  • topiony serek śmietankowy, 2 trójkąciki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do 3,5 litra wody dodać angielskie ziele, liść laurowy, oraz kminek, zagotować i dorzucić pół kostki wołowej i pół z kurczaka, oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę gotować (około 3-5 minut) i dodać mrożonkę „zupy jesiennej”, seler i por drobno pokrojone, włoszczyznę w paskach, brukselki, oraz łyżeczkę cukru, wszystko gotujemy.

  2. Po około 10 minutach dodajemy 2 trójkąciki śmietankowego serka topionego. Gdy warzywa są już miękkie zabielamy rozmieszaną wodą, mąką, maślanką, śmietaną, oraz musztardą. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, oraz magii.

  3. P.S. Zawsze mam zamrożoną drobno krojoną nać selera, bo daje dużo aromatu do zup i gulaszu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

krolkucharzy 06 czerwca 2012 Mrożonki, kostki, magii........no dobra, a gdzie jedzenie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń