Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakują z dodatkiem konfitury.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 712
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 712
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w 1 szklance ciepłej wody, dodać cukier i 1 szklankę mąki. Wymieszać składniki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do drugiego garnka wlać śmietanę, ciepłe mleko, mąkę i zagnieść ciasto. Masło roztopić dodać rozczyn i wymieszać dokładnie z ciastem. Ubić pianę z białek i delikatnie razem wymieszać. Smażyć na oleju placuszki z obu stron na rumiano. Podawać z cukrem pudrem lub z konfiturą.