Do góry

Desery Przepis na:

Śmietankowiec

Śmietankowiec

Autor: tinaq

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 1

Dodano: 05.04.2013

Odsłon: 1411

Tanie, szybkie i łatwe w przygotowaniu

Składniki

  • 1 litr śmietany w wiaderki 22 % (firmy ARO), jeśli nie ma to może być 18%
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 4 galaretki różnego koloru
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (każdą w jednej szklance) i pozostawić aż stężeją. Rozpuścić 3 łyżki żelatyny w małej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem (na niskich obrotach). Gorącą żelatynę wlać do śmietany.

  2. Gotowe galaretki pociąć w kawałki. Część można dodać do śmietany i delikatnie wymieszać, a resztę ułożyć na górze.

  3. Włożyć do lodówki na 24 godziny. Bardzo ładnie wygląda. Niestety nie mam zdjęcia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń