Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne, śmietankowe, sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 65
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 110
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 65
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 110
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Mięso kroimy w kawałki i podsmażamy na oleju, gdy się ze złoci dodajemy sól, czosnek, pieprz Cayenne, kminek mielony, angielskie ziele, trochę papryki, oraz przecier pomidorowy. Dusimy do miękkości co chwilę podlewając.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
Kapustę kiszoną odcedzamy i trochę kroimy, by nie była zbyt długa. W dużym garnku na oleju z odrobiną masła złocimy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojoną kapustę i dusimy ją podlewając co chwilę, dodajemy resztę słodkiej papryki i odrobin cukru dokładnie mieszamy, i dusimy do miękkości.
Gdy kapusta jest już miękka dodajemy do niej śmietanę z odrobina maki i gdy całość zgęstnieje mieszamy z mięsem i makaronem.