Do góry

Desery Przepis na:

Śmietankowy krem z mascarpone

Śmietankowy krem z mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 938

Dodano:

Odsłon: 8653

Idealny do przekładania lub ozdoby tortów i ciast! Równie pysznie smakuje w formie deseru, serwowanego w pucharku z owocami bądź galaretką, posypany wiórkami czekoladowymi lub polany sosem toffi! Pychota!

Składniki

  • 250 ml. śmietany kremówki (dobrze schłodzonej)
  • 250 g. serka mascarpone
  • 1/2 szklanki cukru pudru
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę.
    Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone.
    Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do powstania gęstej, kremowej masy.

    Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów.

    Gotowy krem przechowujemy w lodówce.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń