Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycąca pasta z boczkiem,pieczarkami,śmietanką i parmezanem ;-) po takiej bombie kalorycznej można już tylko mieć ochotę na filiżankę espresso ;-)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 823
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 87
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9216
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 823
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 87
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9216
Składniki
cebulkę kroimy w piórka,czosnek miażdżymy,boczek kroimy w większą kostkę,pieczarki na małe plastry średniej grubości ścieramy drobno parmezan ( do sosu ) i drugą stroną tarki ścieramy dłuższe płaty parmezanu do ułożenia na gotowej już paście siekamy zieloną pietruszkę tagliatelle gotujemy al dente
na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulkę i czosnek,szklimy,dodajemy boczek,chwilę przesmażamy,następnie wrzucamy pieczarki i smażymy razem następną chwilę ciut dłuższą cały podkład zalewamy śmietanką,mieszamy i już na nieco mniejszym ogniu delikatnie dusimy,doprawiamy pieprzem i solą po odparowaniu śmietanki,dodajemy starty parmezan i gotujemy wszystko razem do konsystencji kremowego sosu na patelnię dodajemy tagliatelle,mieszamy wszystko,posypujemy pietruszką i tak wymieszane podajemy pastę dekorujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi i plastrami parmezanu Smaczności ;-)