Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,szybkie i tanie ciacho.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
250 ml śmietanki i 250 ml jogurtu ubijamy z cukrem. Dodajemy wypestkowane czereśnie ,całość mieszamy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i wylewamy do wyłożonej na spodzie biszkoptami tortownicy. Wkładamy do lodówki do stężenia. Pozostałą śmietankę i jogurt ubijamy wraz z cukrem waniliowym ,cukrem i syropem barmańskim ,waniliowym. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie masę z nią mieszamy. Wylewamy na stężałą masę z czereśniami. Na wierzch układamy biszkopty. Wkładamy do lodówki do stężenia. Ulubioną galaretkę rozprowadzamy w gorącej wodzie ,lekko studzimy i wylewamy na wierzch śmietanowca.