Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 727
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 727
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
BISZKOPT: - ubijamy białka na sztywną pianę -dodajemy stopniowo cukier i żółtka Do piany dodajemy mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia Nagrzewamy piec do 170 C i pieczemy ok 35 min Gotowy biszkopt studzimy i przecinamy na dwie części
MUS BRZOSKWINIOWY: - brzoskwinie blendujemy na gładką masę ( odkładamy ok.4 szt. do dekoracji) - galaretki rozpuszczamy w 0.5 l gorącej wody i wlewamy do musu odstawiamy do stężenia ŚMIETANĘ ubijamy z cukrami waniliowymi i odkładamy do lodówki
Na pierwszą warstwę biszkoptu dajemy część śmietany i tężejący mus z brzoskwiń Przykrywamy drugim biszkoptem i znowu część śmietany. Na górze robimy rozety i dekorujemy każdą rozetę kawałeczkiem brzoskwini.