Do góry

Desery Przepis na:

ŚMIETANOWO-BRZOSKWINIOWE

ŚMIETANOWO-BRZOSKWINIOWE

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 293

Dodano:

Odsłon: 8006

SMACZNE I DELIKATNE CIASTO

Składniki

  • BISZKOPT:
  • 10 JAJEK
  • 1/2 SZKL.CUKRU
  • 10 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ
  • 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • MUS BRZOSKWINIOWY:
  • 2 PUSZKI BRZOSKWIŃ
  • 2 GALARETKI BRZOSKWINIOWE
  • DODATKOWO-
  • 1 LITR ŚMIETANY 30%
  • 3 OP.CUKRU WANILIOWEGO
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT:
    - ubijamy białka na sztywną pianę
    -dodajemy stopniowo cukier i żółtka
    Do piany dodajemy mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia

    Nagrzewamy piec do 170 C i pieczemy ok 35 min

    Gotowy biszkopt studzimy i przecinamy na dwie części

  2. MUS BRZOSKWINIOWY:
    - brzoskwinie blendujemy na gładką masę ( odkładamy ok.4 szt.
    do dekoracji)
    - galaretki rozpuszczamy w 0.5 l gorącej wody i wlewamy do musu
    odstawiamy do stężenia



    ŚMIETANĘ ubijamy z cukrami waniliowymi i odkładamy do lodówki

  3. Na pierwszą warstwę biszkoptu dajemy część śmietany i tężejący
    mus z brzoskwiń
    Przykrywamy drugim biszkoptem i znowu część śmietany.
    Na górze robimy rozety i dekorujemy każdą rozetę kawałeczkiem
    brzoskwini.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 lutego 2018 Fajne ciacho, w sam raz na obecną porę :D
Do tego kubek czegoś ciepłego i można miło spędzić poniedziałkowy wieczór :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń