Do góry

Śniadania Przepis na:

śniadanie w 1 minutę: bundz majowy z chili

śniadanie w 1 minutę: bundz majowy z chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 252 Ocena: 1813

Dodano:

Odsłon: 353

idealne lekkostrawne i syte śniadanie na diecie bezsolnej, eliminującej warzywa cebulowe i na dobry metabolizm :) delikatny młody biały ser z mleka owczego otulony rzeżuchą i chili

Składniki

  • bundz - 3 lub 4 plastry (ok.150g)
  • chili - 1/4 łyżeczki
  • rzeżucha - 2 łyżeczki
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zawsze mam coś zielonego na oknie -- a rzeżucha jest najłatwiejsza w hodowli :) zwinięty w kulke papierowy ręcznik zawinięty w jednorazową bawełnianą ściereczkę w doniczce, to wszystko namoczone wodą i posypane nasionami - ok. 7-10 dni i masa zieleniny gotowa :)
    Z 1 łyżki stołowej ziaren, wyrasta tyle, że wystarcza na ok. 2 tyg.

  2. Bundz kupuję od górali przyjeżdżających raz w tygodniu na targ (nie - nie robię go sama:))
    Kroję w plastry, obficie posypuję chili i bezpośrednio na talerz drobno tnę nożyczkami rzeżuchę wprost z okiennego ogródka :)

    pychotka przygotowana w jedną minutę :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń