Do góry

Śniadania Przepis na:

Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego

Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 845

Dodano:

Odsłon: 741

Zwykłe śniadanie podane w niezwykły sposób. A dlaczego niezwykły ? Bo podane w formie babeczek. Chleb tostowy z kilkoma dodatkami może zamienić się w smaczną propozycję na ciepłe śniadanie. Może się skusicie ?

Składniki

  • składniki na 17 babeczek
  • 500 g chleba tostowego
  • 10 jajek
  • 1/2 szk mleka
  • 1/2 szk prażonej cebulki
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 10 koktajlowych pomidorków
  • 100 g żółtego sera
  • 100 g wędzonego boczku ( plastry )
  • 200 g podsuszanej kiełbasy krakowskiej ( plastry )
  • 1/2 szk posiekanego szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chleb pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
    Jajka wbić do drugiej miski, wlać mleko i rozmieszać.
    Dodać cebulkę, posiekany szczypiorek i szpinak oraz wrzucić pokrojone pomidorki i starty na tarce ser.
    Następnie dodać do smaku sól i pieprz i na koniec pokrojone w kostkę plastry boczku i kiełbasy i ponownie wymieszać.

  2. Do miski z tymi składnikami przerzucić kostki chleba tostowego i wszystko ze sobą połączyć.
    Formy do babeczek wysmarować olejem ( można powkładać papilotki, lepiej babeczki wyjdą z formy ).
    We wgłębienia kłaść uformowane porcje przygotowanej masy.
    Babeczki piec 25 minut w 190 stopniach.
    Podawać na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń