Do góry

Desery Przepis na:

Snickers bez pieczenia

Snickers bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 1025

Dodano:

Odsłon: 50225

Sama słodycz, inaczej nie potrafię tego opisać :) Przepis zapożyczyłam od "Anyżkowo"

Składniki

  • SKŁADNIKI NA MASY:
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 szklanek mleka
  • cukier wanilinowy
  • szczypta soli
  • 1 puszka masy krówkowej (najlepiej orzechowej)
  • 150 g czekolady gorzkiej
  • SKŁADNIKI NA POLEWY:
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 6 łyżek śmietany kremówki
  • 1/2 puszki masy krówkowej
  • PONADTO:
  • 2 duże opakowania herbatników
  • 4 batoniki snickers
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE MAS:
    Do garnka wlej 4 szklanki mleka i doprowadź do wrzenia. Resztę mleka przelej do rondelka. Dodaj cukier wanilinowy, cukier puder, mąkę i sól. Wymieszaj składniki i wlej lekkim strumieniem do gotującego się mleka. Gotuj chwilę aż masa zgęstnieje cały czas mieszając. Podziel masę na 2 części. Do jednej wsyp połamaną czekoladę na kawałki i wymieszaj składniki. Do drugiej części wrzuć masę krówkową i połącz składniki.

  2. PRZYGOTOWANIE POLEW:
    polewa krówkowa : Podgrzej masę krówkową aż będzie miała gęstą konsystencje.
    polewa czekoladowa : Do garnuszka wlej śmietanę i podgrzej. Wrzuć połamaną czekoladę i wymieszaj składniki.

  3. Podłużną małą formę wyłóż folią. Dno formy wyłóż herbatnikami i posmaruj czekoladową masę. Przykryj kolejną wartą herbatników i posmaruj masą krówkową. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników (masy). Ciasto polej polewą krówkową, następnie posyp pokrojonymi batonikami i polej polewą czekoladową. Ciasto wstaw do lodówki na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń