Do góry

Desery Przepis na:

Śniegi Kilimandżaro

Śniegi Kilimandżaro

Autor: anana

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 10.02.2010

Odsłon: 1662

Gorąco polecam,spróbujcie a nie pożałujecie pomimo tego że śniegu w tym roku nie brakuje;)))

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem,dodać żółtka wymieszane z 1 łyżeczką octu,dodać pozostałe składniki.Upiec biszkopt.

  2. 4 żółtka,1 cukier waniliowy i 0,5 szkl.cukru utrzeć w kubku.Dodać do utartych żółtek 2 łyżki maki,2 łyżki mączki ziemniaczanej oraz 0,5 szkl.mleka

  3. 400 ml.mleka zagotować,dodać zawartość kubka i ugotować jak budyń

  4. W zimny budyń 1 kostkę Palmy wcześniej zmiksowanej i jeszcze raz wszystko zmiksować.Wyłożyć na biszkopt.

  5. 2 galaretki czerwone rozpuścić w 0,5 l.wody,tężejące wylać na masę.

  6. 4 białka (pozostałe z masy budyniowej) ubić z 1 szkl.cukru,dodać sok z 1 cytryny.Ubite białka postawić na garnek z parą,ubijać mikserem aż bedą gorące.

  7. 2 łyżeczki żelatyny rozpuscić w małej ilości zimnej,przegotowanej wody.szklankę z żelatyną wstawić do gorącej wody.Gdy się dobrze rozpuści dodać do piany.

  8. Wyłożyć na ciasto.Łyżeczką dotykać powierzchni piany,aby utworzyłu się "sople".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

milk313 25 lutego 2010 super ciasto, ładnie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje,ale galaretki to chyba powinny być rozpuszczone w większej ilości wody, ja tak zobiłam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 11 lutego 2010 Musi ślicznie wyglądać. Przy tym przepisie szczególnie brakuje mi zdjęcia! Byłoby mi łatwiej zrozumieć ostatni punkt, bo nie znam tego ciasta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń