Do góry

Desery Przepis na:

Śnieżny puch

Śnieżny puch

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 546

Dodano:

Odsłon: 13363

Na weekend polecam Wam znane cisto bez pieczenia jakim jest śnieżny puch. Moja wersja jest bez prażonego kokosa, zamiast niego dałam amarantową posypkę waflową do ciast. Jeśli nie robiliście jeszcze tego ciacha to polecam, bo jest pyszne.

Składniki

  • 16 herbatników
  • 2 bite śmietany w proszku
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 500 ml wrzącej wody
  • 1 szk mleka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 500 g sera twarogowego 0 %
  • amarantowa posypka do ciast ( waflowa )
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Blachę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć folią spożywczą a potem na dnie ułożyć ciastka.
    Galaretki rozpuścić we wrzątku i wystudzić.
    Śmietany ubić z mlekiem, potem dodać ser, wymieszać, dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować.

  2. Następnie wlewać małym strumieniem chłodne galaretki, wymieszać i masę wyłożyć na ciastka.
    Blachę wstawić do lodówki na kilka godzin a gdy się wszystko zetnie posypać posypką.
    Przechowywać w lodówce i przed podaniem kroić w kostkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń