Do góry

Desery Przepis na:

Snikers-z uwielbienia dla orzechów

Snikers-z uwielbienia dla orzechów

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 7636

Ciasto bez pieczenia, idealne dla fanów orzechów i słodkich smaków.

Składniki

  • Herbatniki
  • masa kajmakowa orzechowa
  • 2 budynie na 3/4 litra waniliowe lub śmietankowe
  • orzechy ziemne ok. 350g
  • litr mleka
  • 2 czekolady gorzkie
  • kostka margaryny 250g
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gotujemy budyń na litrze mleka, słodzimy według uznania, po ostudzeniu miksujemy z kostką margaryny.
    Wykładamy herbatniki, na herbatniki orzechy wymieszane z masą orzechową (trochę orzechów odkładamy na wierzch ciasta).Następnie herbatniki, masę budyniową, potem znów herbatniki. Na herbatniki polewę czekoladową. Kilka łyżek mleka roztapiamy z czekoladami gorzkimi i wylewamy na herbatniki, posypujemy grubo pokrojonymi według uznania orzechami ziemnymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń