Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczyste kotlety mielone z majonezem

Soczyste kotlety mielone z majonezem

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 15853

Dodano:

Odsłon: 12158

Łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy tylko chwilka abyśmy się mogli cieszyć smakiem pysznych i soczystych kotletów mielonych. Kotleciki idealne do obiadu, na kanapkę czy jako dodatek do sałatki.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1 płaska łyżeczka suszonego oregano
  • 1 płaska łyżeczka suszonego tymianku
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łaska łyżeczka pieprzu
  • olej do smażenia
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Tak przygotowaną dodajemy do mięsa mielonego razem z bułką tartą, jajkami, czosnkiem, majonezem, tymiankiem, oregano, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.

  2. Z powstałej masy formujemy zgrabne kotleciki, które pieczemy na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu, ale na średnim ogniu.

  3. Kotleciki smażymy po kilka chwil tak aby z każdej strony nabrały pięknego brązowego koloru.

  4. Podajemy na gorąco do obiadu lub z samą surówką albo na zimno jako dodatek na kanapkę. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń