Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, pachnące i pyszne i to wystarczy.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 318
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 471
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 318
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 471
Składniki
Do zmielonego mięsa dodajemy sól, pieprz i zieloną pastę maggi. Mieszamy, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Potem mięso mieszamy z jajkiem roztrzepanym z sosem sojowym , dokładnie wyrabiamy. Na koniec wsypujemy płatki kukurydziane i wyrabiamy.
Z mięsa formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Kotlety smażymy kilka minut z każdej strony. Domowa pasta maggi. świeże listki lubczyku 120 g Sól morska ( lub inna )20 g olej rzepakowy lub oliwa 4 łyżki szczypta pieprzu ( opcjonalnie ) Lubczyk dokładnie opłucz, potem osusz papierowym ręcznikiem. Listki drobno pokrój, przesyp do robota kuchennego z ostrzem, dodaj sól, szczyptę pieprzu i olej. Miksuj aż powstanie dość gładka masa. Gotową maggi przełóż do wyparzonego słoiczka, zakręć i przechowuj w lodówce. Po pasty można dodać trochę cebuli, lub suszone grzyby.