Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczysty placek truskawkowy"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, mąkę proszek i wymieszaj. Wlej ciasto do formy. Piecz 20 min w temp. 180°C. Ostudź.
1/4 truskawek odłóż, pozostałe lekko rozgnieć. Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj rozgniecione truskawki i wymieszaj. Masą posmaruj biszkopt. Nakryj pokrojonymi truskawkami. Zalej tężejącymi galaretkami. Wstaw ciasto do lodówki, aby stężało.
Porcje 20. Przygot. 60 min. Cena 1,30 zł. Kal. 135 kcal
<strong>Przepis przysłała Ilona Kowalczyk z Sobolowa</strong>Źródło: Bella Relaks