Do góry

Napoje Przepis na:

sok dyniowy

sok dyniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2524

Dodano:

Odsłon: 2668

sok z pieczonej dyni i jabłka z korzennym przyprawami. bardzo rozgrzewający. idealny na zimno i na gorąco!

Składniki

  • 500 – 600 g dyni
  • 300 ml mleka
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki ekstraktu waniliowego
  • kardamon
  • cynamon
  • chili
  • gałka muszkatołowa
  • imbir
  • sól
  • woda
  • miód do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza.

    Dynię myję, kroję i oczyszczam. Zostawiam pestki.
    Układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zapiekam do miękkości /35-45 minut/.
    Studzę.

    Jabłko przepoławiam, usuwam gniazdo nasienne. Zapiekam z dynią tak 15-20 minut.
    Studzę.

  2. Ostudzoną dynię kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam do misy blendera.
    Łyżeczką wyjmuję miąższ jabłkowy. Dodaję do dyni.
    Zalewam mlekiem. Dodaję ekstrakt. Przyprawiam.
    I blenduję. Do zmiksowania dokładnego. I wszystkiego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń