Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sok malinowo-jeżynowy"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
ok. 60 min • Słoiczek 100 kcal • Koszt słoiczka ok. 4 zł • Przepis na 3 słoiczki
Owoce wkładam do garnka, dodaję gałązki mięty, wlewam wodę i wyciśnięty sok z cytryny, przykrywam pokrywką i podgrzewam na małym ogniu, aż owoce puszczą sok (nie mieszać!). Co pewien czas, z pomocą pokrywki odlewam sok do drugiego garnka.
Do odlanego soku dodaję cukier i zagotowuję. Gorący nalewam do wyparzonych słoików lub butelek, zakręcam. Słoiki stawiam do góry dnem na 5 min, następnie odwracam.
<strong>Elżbieta Staniak z Żyrardowa</strong>Źródło: Kobieta i życie