Do góry

Napoje Przepis na:

Sok z derenia jadalnego

Sok z derenia jadalnego

Autor:

Przepisów i artykułów: 786 Ocena: 15065

Dodano:

Odsłon: 12464

Dla mnie nowość. Polecam, warto. Jest słodki, jak lubicie mniej słodkie, to w proporcjach można dodać mniej cukru.

Składniki

  • Syrop : 1 kg owoców derenia
  • 1 kg cukru
  • 1 litr wody
  • Dodatkowo : 1 kg cukru
  • 1 l wody
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Przygotowałem syrop z 1 kg cukru i 1 litra wody. Do wrzącego syropu wrzuciłem 1 kg oczyszczonych owoców. Zagotowałem i odstawiłem. Następnego dnia przecedziłem sok przez sito, aby oddzielić skórki i pestki. Dodatkowo zagotowałem 1 kg cukru i 1 litr wody, który następnie wymieszałem z so¬kiem dereniowym. Całość gotowałem jeszcze przez 10 minut do zgęstnienia soku.
    Wystudzony wlałem do butelek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 21 września przeczytalam sporo ciekawych informacji na jego temat, ciekawie to wyglada, niestety w pln. Niemczech pewnie bedzie trudno go zdobyc. Jesli sie uda, chetnie wypróbue sok, wyglada zachecajaco. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń