Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie nowość. Polecam, warto. Jest słodki, jak lubicie mniej słodkie, to w proporcjach można dodać mniej cukru.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 176
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 413
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 176
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 413
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Składniki
Przygotowałem syrop z 1 kg cukru i 1 litra wody. Do wrzącego syropu wrzuciłem 1 kg oczyszczonych owoców. Zagotowałem i odstawiłem. Następnego dnia przecedziłem sok przez sito, aby oddzielić skórki i pestki. Dodatkowo zagotowałem 1 kg cukru i 1 litr wody, który następnie wymieszałem z so¬kiem dereniowym. Całość gotowałem jeszcze przez 10 minut do zgęstnienia soku. Wystudzony wlałem do butelek.