Do góry

Przetwory Przepis na:

Sok z malin

Sok z malin

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 9868

Dodano:

Odsłon: 1551

Kto raz spróbuje własnego nigdy nie wypije sklepowego.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Maliny na dobę zasypałam cukrem. Ale uwaga, żeby nie zrobiło sie wino malinowe.

  2. Maliny wrzuciłam do sokownika, zasypałam cukrem i włączyłam pełen ogień. Sok wlewałam od razu do buteleczek. Ja lubię mniej słodki sok, ale można dodawać według gustu.
    W wersji bez sokownika, maliny z cukrem trzeba zmiękczyć w garze aż puszczą sok a potem go zlać- będzie mniej klarowny.

  3. Buteleczki dodatkowo zapasteryzowałam 15-20 minut.

    Pulpę można od razu nakładać do słoiczków jako dżem- zostaje sporo miąższu. Lub pulpę można wygotować i mieć dodatkowe soki.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń