Do góry

Dania główne Przepis na:

Sola na zielono

Sola na zielono

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3107

Dodano:

Odsłon: 4311

Przepis jest banalny, nie wnosi nic nowego do świata przepisów kulinarnych, ale mi ten obiadek bardzo smakował i muszę się nim podzielić, tzn. przepisem, nie obiadkiem:)

Składniki

  • filety z soli - 4-6sztuk
  • 3 zielone warzywa, czyli:
  • brokuły
  • fasolka szparagowa
  • groszek
  • sól, pieprz,
  • cytryna do skropienia ryby
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.

  2. Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, skrapiamy cytryną, doprawiamy, obtaczamy tylko w mące i tak smażymy.

  3. Podajemy z ugotowanymi warzywami. Jest pyszne i strasznie zdrowe:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń