Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sola zapiekana z cytryną i pomidorami"
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 817
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 430
Szybka i prosta babka
Odsłon: 106
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 817
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 430
Szybka i prosta babka
Odsłon: 106
Składniki
Filety opłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny. Czosnek obierz, posiekaj. Pomidora i paprykę pokrój w plastry. Natkę pietruszki posiekaj drobno.
Rybę obtocz w czosnku, natce, oprósz pieprzem. Papier do pieczenia zmocz wodą i ułóż na nim ryby. Posyp je solą morską, poukładaj plastry pomidorów i papryki.
Całość zawiń w papier do pieczenia (możesz związać sznurkiem). Piecz około 45 minut w 180°C. Rybę podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatką z rukoli, pomidorów i sera pleśniowego.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień