Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sorbet ananasowy"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
porcje, : ok. 25 minut + czas mrożenia; cena porcji: ok. 10 zł
Ananasy odkrój od góry i z obu wydrąż miąższ.
Lód skrusz w blenderze i zmiksuj razem z wydrążonym ananasem.
Miksując, dodaj stopniowo cukier puder oraz sok z limonki.
Tak przygotowaną masę przełóż do pojemnika, a następnie wstaw do zamrażarki na kilka godzin (2-4). Miksuj zamrażaną masę co 30 minut (dzięki temu nie zrobią się grudki lodowe).
Gotowy deser podaj w wydrążonych ananasach, dowolnie dekorując (np. małymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty).Źródło: Świat kobiety