Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos beszamelowy wykorzystuje się najczęściej w lasagne czy różnego rodzaju zapiekankach. Tradycyjny doprawiony jest dużą ilością gałki muszkatołowej. Jednak ostatnio trochę go zmodyfikowałam, dodając świeżego kopru i natki pietruszki. Dzięki czemu zyskał nowy wiosenny charakter ze sporą dawką witamin. Doskonale nada się jako dodatek do makaronu, zwłaszcza pełnoziarnistego. Zapraszam!
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1064
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 428
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3669
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 183
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1064
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 428
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3669
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 183
Składniki
Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Masło rozpuścić na małym ogniu, następnie dodać mąkę i delikatnie podsmażyć (uważać, aby nie przypalić). Po chwili dodać stopniowo mleko mocno roztrzepując, tak aby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i zagotować. Na sam koniec dodać koperek i pietruszkę i dokładnie wymieszać.
Podawać z czym tylko zechcemy :)
Smacznego !
:)