Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos boloński

Sos boloński

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 129

Dodano:

Odsłon: 1043

Szybkie i proste w przygotowaniu, pożywne i bardzo smaczne :)

Składniki

  • 1. Mięso mielone wieprzowe, 0,5 kg
  • 2. Kawałki pomidorów bez skórki, 1 puszka
  • 3. Ogórki konserwowe, 4 szt
  • 4. Groszek zielony, 1 puszka
  • 5. Sól, pieprz czarny mielony, cukier, koperek, 1/2 szklanki wody, ketchup pikantny, Do smaku wg uznania
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przesmażyć tak aby było rozdrobnione, dodać pomidory podlać wodą i dusić ok 15-20 min. Dodać ketchup, sól, pieprz, cukier, koperek, dokładnie wymieszać, spróbować i doprawić wg uznania. Dodać ogórki konserwowe pokrojone w kostkę i dusić przez kilka minut, a na koniec dodać zielony groszek. Całość wymieszać, doprawić i podawać z makaronem, kopytkami lub ryżem. Smacznego :)

  2. Mięso przesmażyć tak aby było rozdrobnione, dodać pomidory podlać wodą i dusić ok 15-20 min. Dodać ketchup, sól, pieprz, cukier, koperek, dokładnie wymieszać, spróbować i doprawić wg uznania. Dodać ogórki konserwowe pokrojone w kostkę i dusić przez kilka minut, a na koniec dodać zielony groszek. Całość wymieszać, doprawić i podawać z makaronem, kopytkami lub ryżem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MSN 01 lutego 2014 Przepis pierwsa klasa. Jeden z najlepszych jaki było mi dane gotować czy zjadać :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 22 marca 2012 No ,no ,przyznam ,przepis wart wypróbowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń