Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos cebulowo-musztardowy

Dodatki

Autor: newsweek

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 258

Dodano: 17.02.2017

Odsłon: 269

Sos doskonale nadaje się do potraw z ziemniaków takich jak puree, placki ziemniaczane czy placek po węgiersku, ale nada się również np. do naleśników czy krokietów z mięsem.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka i dusić na patelni lub w rondlu aż zmięknie, Następnie dolać wodę, dodać kostkę rosołową i dorzucić musztardę wymieszaną ze śmietaną, dodać przyprawy i chwilę jeszcze pogotować.

  2. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)

    Przed duszeniem cebuli, można ją trochę najpierw podsmażyć na niewielkiej ilości smalcu - sos będzie wtedy smaczniejszy.

    Najlepiej użyć musztardy sarepskiej ostrej ewentualnie rosyjskiej.



    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się podawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń