Do góry

Śniadania Przepis na:

Sos chrzanowo-jajeczny

Sos chrzanowo-jajeczny

Autor: ugotujiprzetestuj

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 552

Dodano: 27.03.2018

Odsłon: 548

Nie ma Świąt Wielkanocnych bez chrzanu, nie tylko pod względem symbolicznym, ale i smakowym. Dlatego proponuję Wam sos chrzanowo-jajeczny. Jest bardzo smaczny i idealnie pasuje do wędlin czy serów. Z pewnością sprawdzi się i na Waszych świątecznych stołach!

Składniki

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki chrzanu (mniej lub więcej - zależy jak ostry sos wolicie)
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miseczki.
    Do jajek dodajemy chrzan, majonez i przyprawy do smaku.
    Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy z wędlinami.


    Do sosu można dodać również pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego/konserwowego i/lub cebulkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń