Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos chrzanowo jajeczny

Sos chrzanowo jajeczny

Autor: Kasiek189

Przepisów i artykułów: 130 Ocena: 635

Dodano: 27.03.2018

Odsłon: 5610

Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią ostre dodatki, ale sam chrzan jest dla nich (tak samo jak dla mnie) za ostrym rozwiązaniem.

Składniki

  • 3 łyżki chrzanu tartego
  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki jogurtu/śmietany
  • sól i pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka do osobnej miski, zaś białka kroimy jak najdrobniej (można zmiksować jak ktoś chce całkowitą papkę).

  2. Żółtka rozgniatamy widelcem, aby nie było grudek, dodajemy jogurt/śmietanę i mieszamy dokładnie. Dodajemy do białek.

  3. Na koniec dodajemy chrzan, sól, pieprz i mieszamy wszystko dokładnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń