Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos chrzanowy

Sos chrzanowy

Autor: fronczaska

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 7

Dodano: 28.12.2016

Odsłon: 117

Szybki, prosty i 100% naturalny

Składniki

  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1-2 łyżeczki chrzanu tartego
  • 1 szklanka mleka
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozpuść masło w rondelku, dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż.

    Do masła z mąką wlej połowę szklanki mleka, dokładnie wymieszaj by rozpuściły się grudki, potem dolej pozostałe mleko.

    Gotuj sos ciągle mieszając do momentu aż zgęstnieje, dodaj chrzan w ilości jaka będzie nam odpowiadała na ostrość (1-2 łyżeczki). W razie potrzeby dopraw solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń