Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos czosnkowy z fetą

Sos czosnkowy z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 2748

Oryginalne zastąpienie soli

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jogurt połączyć z majonezem, dodać cukier (opcjonalnie) i pokrojoną w drobną kostkę fetę (ilość w zależności od gustu, żeby nie było za słone i za gęste). Czosnek przecisnąć przez praskę. Posiekać drobno koperek lub szczypiorek i wymieszać wszystkie składniki. Dobrze jest wstawić przed podaniem do lodówki . MOŻNA doprawić pieprzem, jeśli ktoś lubi, lub też dodać świeżego ogórka startego na tarce o małych oczkach.

  2. Jogurt połączyć z majonezem, dodać cukier (opcjonalnie) i pokrojoną w drobną kostkę fetę (ilość w zależności od gustu, żeby nie było za słone i za gęste). Czosnek przecisnąć przez praskę. Posiekać drobno koperek lub szczypiorek i wymieszać wszystkie składniki. Dobrze jest wstawić przed podaniem do lodówki . MOŻNA doprawić pieprzem, jeśli ktoś lubi, lub też dodać świeżego ogórka startego na tarce o małych oczkach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń