Do góry

Dodatki Przepis na:

sos duńsko-tatarski

sos duńsko-tatarski

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 770

Dodano: 29.10.2010

Odsłon: 1059

dodają podobny do HOT-DOG-ów na stacjach benzynowych

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórka i grzyby ścieramy na drobnrj tarce(jak ktoś woli może być na dużej)odsączamy,cebule drobno kroimy.Dodajemy do majonezu wymieszanego z musztardą i przyprawami i gotowy sos do kanapek.

  2. Można dodać różne inne pikle:paporykę marynowaną pieczoną bez skóry,patisony,oliwki czarne lub zielone.Świeżą cebulę zastąpić marynowaną a grzyby leśne-pieczarkami.Można dodać też kiszoną kapustę ale trzeba ją bardzo drobno posiekać.

  3. Ogórka i grzyby ścieramy na drobnrj tarce(jak ktoś woli może być na dużej)odsączamy,cebule drobno kroimy.Dodajemy do majonezu wymieszanego z musztardą i przyprawami i gotowy sos do kanapek.

  4. Można dodać różne inne pikle:paporykę marynowaną pieczoną bez skóry,patisony,oliwki czarne lub zielone.Świeżą cebulę zastąpić marynowaną a grzyby leśne-pieczarkami.Można dodać też kiszoną kapustę ale trzeba ją bardzo drobno posiekać.

  5. Można też zrobić w tym sosie śledzia.

  6. Dobrze też sie komponuje z salatką z patisona.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: patison

Zobacz więcej

Polecane przepisy: patisony

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń