Do góry

Desery Przepis na:

Sos jagodowy do deserów, lodów, naleśników, racuchów itp.

Sos jagodowy do deserów, lodów, naleśników, racuchów itp.

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 74

Dodano:

Odsłon: 273

Pyszny sos z jagód. Naturalny. Wspaniały dodatek do deserów, lodów, naleśników, racuchów itp.

Składniki

  • jagody – 2 szklanki
  • sok z 1 pomarańczy
  • syrop z agawy lub miód płynny – 3-4 łyżki
  • mąka ziemniaczana – 1 łyżka
  • woda – kilka łyżek
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jagody wrzucamy do rondelka, dolewamy syropu lub miodu i podgrzewamy.

    Jagody moga być mrożone lub świeże,
    jeśli są świeże dodajemy 2-3 łyżki wody.

  2. Dolewamy soku pomarańczowego i zagotowujemy

  3. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 2-3 łyżkami wody i dodać do gotującego się sosu.

  4. Gotować do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.

  5. Sosem polewamy DESERY, LODY, NALEŚNIKI , RACUCHY ITP

    SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 13 maja Pysznie musi smakowac taki sos z nuta pomaranczy i jagod!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń