Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos meksykański

Sos meksykański

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 6573

Ten sos jest uniwersalny, można go używać zarówno na zimno jak i na gorąco, jako keczup, a także jako dodatek do różnych sosów.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone i pokrojone warzywa przekręcić przez maszynkę z drobnym sitkiem, przełożyć do garnka teflonowego. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Gotować ok. 30 minut. Złożyć do słoików, pasteryzować 15 minut.

  2. Oczyszczone i pokrojone warzywa przekręcić przez maszynkę z drobnym sitkiem, przełożyć do garnka teflonowego. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Gotować ok. 30 minut. Złożyć do słoików, pasteryzować 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 15 maja 2012 Bliźniczo podobny do sosu paprykowego który robię od lat i z meksykiem nie ma nic wspólnego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nana 05 lipca 2011 Bardzo precyzyjne podanie skladnikow, co bardzo ulatwia wypraktykowanie przepisu........zwiezle i dokladnie..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 21 marca 2011 od jakiegoś czasu szukałam tego typu sosu, zostanie zrobbiony jesienią gdy warzywa są najtańsze - w duuuuużych ilościach

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

trele-morele 07 września 2010 Sos jest pyszny, nawet sam na gorąco do makaronu. Polecam !!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń