Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos jest na zimno, ale jego zastosowanie dwojakie- do zimnych wędlin i serów, jak również do ciepłych pieczeni i ryb smażonych
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3107
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 732
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 247
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 209
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3107
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 732
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 247
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 209
Składniki
Przecier, oliwę, sok cytr. i przyprawy zmiksować w blenderze.
Do połączonych składników dołożyć czosnek w całości i pokrojone papryki. Całość rozdrobnić blenderem, byle nie na jednolitą masę, kawałki warzyw winny zostać widoczne.
Gdyby sos okazał się być zbyt gęsty ( co oczywiście zależy od jakość przecieru pomidorowego) można go rozcieńczyć jeszcze oliwą i sokiem cytr.