Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos paluszkowy

Sos paluszkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1818 Ocena: 41832

Dodano:

Odsłon: 1984

Wiecie, że lubimy zaskakiwać nowymi pomysłami. Tym razem postanowiliśmy wykorzystać paluszki. Bardzo prosty w przygotowaniu sos z paluszków, świetnie komponuje się z mięsem wieprzowym.

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 50 g solonych paluszków
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Paluszki rozdrabniamy na mniejsze kawałki, zalewamy gorącym bulionem, czekamy aż napęcznieją. W razie potrzeby uzupełniamy bulion.
    Następnie blendujemy na gładką masę, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą oraz sporą ilością pieprzu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń