Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Autor: BEATA1978

Przepisów i artykułów: 681 Ocena: 41537

Dodano: 26.03.2014

Odsłon: 17672

Wg nas sos idealnie pasuje do gołąbków.

Składniki

  • pieczarki 1 kg
  • cebula 1 szt
  • masło 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • śmietana 18% 3 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżka
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, pokroić na pasterki, cebulę pokroić w kostkę. Tak przygotowane podsmażyć na maśle. Następnie pieczarki podlać niewielką ilością wody, doprawić solą i pieprzem, dusić przez 15 minut. Ze śmietany i mąki sporządzić zawiesinę, którą należy wlać do sosu pod koniec duszenia. Całość zagotować. Sosem polać np. gołąbki lub placki ziemniaczane.

    Przepis na gołąbki na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-golabki-klasyczne,105718.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub-26 27 marca 2014 Taki pyszny sosik pasuje nie tylko do gołąbków, ale do wielu innych dań,pycha! Odpowiedzi: 1 ▼

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 26 marca 2014 pewnie, że pasuje, jeden z naszych najukochańszych :) Odpowiedzi: 2 ▼

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń