Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4567

Dodano:

Odsłon: 4345

Sos pieczarkowy - niby nic, ale gdy przyrządzi się go z dodatkiem serka topionego i kremówki...wtedy smakuje wyjątkowo!

Składniki

  • pieczarki 350 g
  • serek topiony śmietankowy 100 g
  • śmietana 30 % 200 ml
  • olej rzepakowy 1/2 łyżeczki
  • kucharek do smaku
  • bazylia do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na oleju, doprawić do smaku. Następnie dodać serek topiony i mieszać aż się rozpuści. Na koniec dodać kremówkę i zagotować. Sos ma bardzo delikatny smak i nawet moje niejadki go jedzą... :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń