Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pieczarkowy.

Sos pieczarkowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 585

Dodano:

Odsłon: 4790

Pyszny sos pieczarkowy na bazie śmietanki 30%, bardzo aromatyczny i smaczny jako dodatek do ziemniaków czy mięs nie ma sobie równych.

Składniki

  • Pieczarki 500 g
  • Śmietanka 30% 400 ml
  • Cebula duża
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do podsmażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obieramy cebulę kroimy w kostkę.
    Pieczarki należy umyć i pokroić.

  2. Cebulę wsypujemy na rozgrzaną patelnię z olejem i chwilę podsmażamy aż będzie miękka.
    Następnie wsypujemy pokrojone pieczarki i podsmażamy w raz z cebulą.
    Chwilę podsmażamy całość i zalewamy śmietanką.
    Całość redukujemy aż sos będzie gęsty.
    Na koniec pieprzymy i solimy do smaku.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 18 grudnia 2017 Uwielbiam pieczarki więc sosik dla mnie super :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń