Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 267 Ocena: 6587

Dodano: 05.06.2018

Odsłon: 380

Szybki i prosty sosik dla miłośników pieczarek. Dla mnie sosik najlepszy jest z chlebem podany na kolację, ale możemy go również wykorzystać jako dodatek do ziemniaków i mięsa.

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 1 duża śmietana 18%
  • 1 pęczek małych cebulek ze szczypiorem
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki płuczemy, kroimy w plastry i smażymy na oliwie do momentu odparowania wody.

  2. Do podsmażonych pieczarek dodajemy poszatkowane cebulki razem ze szczypiorem.

  3. Lekko podsmażamy, a następnie dodajemy śmietanę.

  4. Całą potrawę doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy solą i pieprzem.

  5. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 czerwca No i placki ziemniaczane do tego, a potem można umierać ;) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 05 czerwca Zapowiada się pysznie. Szczypior i pieczarki to świetne połączenie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 05 czerwca Bardzo smaczny sos, ja uwielbiam z kluskami slaskimi lub plackami ziemniaczanymi :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń