Do góry

Dodatki Przepis na:

SOS PIECZARKOWY

SOS PIECZARKOWY

Autor: matusia

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 454

Dodano: 02.06.2011

Odsłon: 19292

Pyszny sosik dla amatorów pieczarek ;)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić na patelnie z małą ilością oleju i smażyć aż puszczą wodę.Następnie przełożyć je do garnka,zalać gorącą wodą (ilość zależy od tego ile chcemy sosu,choć i tak sporo wody się wygotuje).

  2. Przyprawić vegetą,solą i pieprzem i gotować do zmięknięcia pieczarek.

  3. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić na patelnie z małą ilością oleju i smażyć aż puszczą wodę.Następnie przełożyć je do garnka,zalać gorącą wodą (ilość zależy od tego ile chcemy sosu,choć i tak sporo wody się wygotuje).

  4. Przyprawić vegetą,solą i pieprzem i gotować do zmięknięcia pieczarek.

  5. Do pół szklanki śmietany dodać 2 łyzki mąki i zaklepać sosik.Zagotować i gotowe :)

  6. Ja ten sos miałam na dwa dni,pierwszego dnia jedłam z ryżem,drugiego z ziemniaczkami,ale smakuje również z makaronem ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Attaga08 31 lipca 2011 Litry tego sosiku i tony makaronu - smakowy raj dla mojego podniebienia:)) Do ulubionych

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 02 czerwca 2011 Ja robię podobny sos np. do gołąbków, z tym że zamiast oleju używam masła - polecam spróbować :)

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń