Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie sosy na bazie pomidorów.Latem warzywa są dość tanie /nie mówiąc o tych z własnych ogrodów/dlatego przygotowuję wielkie zapasy na zimowe dni. Wystarczy wtedy sięgnąć po słoiczek i podstawa do zup, sosów, itp. gotowa.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy i wraz z sokiem przekładamy do garnka. Dodajemy 1/3 łyżeczki cukru i gotujemy na małym ogniu. Paprykę i papryczkę chili oczyszczamy z nasion i gniazd nasiennych, kroimy i dodajemy do pomidorów. Czosnek drobno kroimy lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do pomidorów. Doprawiamy resztą cukru, solą i pieprzem i gotujemy do czasu aż pomidory rozgotują się i sos częściowo odparuje. Całość miksujemy blenderem, przekładamy do słoików zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.