Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos porowo - cydrowy

Sos porowo - cydrowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 173

Dodano:

Odsłon: 14799

Idealny dodatek do ryb ze wzgledu na swoj kwaskowaty posmak

Składniki

  • 1 duży por
  • pół szklanki cydru
  • 30 g masła
  • 250 ml śmietany
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy na nie dość drobno pokrojonego pora. Gdy por się zeszkli dolewamy cydr. Będzie się fajnie pienił. Odparowujemy mniej więcej do połowy objętości. Dodajemy stopniowo śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bobara 01 kwietnia 2014 b ciekawe, zachęcające. mam nadzieje że do letniego grila w sam raz...:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń