Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kurki i wszystko co można z nimi przyrządzić. Sos kurkowy z nutą serową nada się zarówno do kluseczek śląskich, kopytek jak i makaronu.
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 31
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 31
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Na patelni podsmażamy na masełku pokrojoną w kostkę cebulkę, kiedy delikatnie się zeszkli dodajemy umyte kurki i wszystko razem podsmażamy ok 10 minut. Dodajemy śmietankę oraz serek topiony. Kiedy sos zacznie się gotować w szklance do wody dodajemy łyżeczkę mąki i wlewamy do sosu. Sos delikatnie zgęstnieje. Dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Podajemy z makaronem, kopytkami albo kluskami śląskimi. Możemy udekorować świeżą natką pietruszki. Przepis na domowe kluski śląskie: https://smaker.pl/przepis-kluski-slaskie,152803,habibichi.html